Ayurvedische Massage

Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India die (volgens de traditie) door de goddelijke kosmische geest Brahman is geopenbaard. De Ayurveda heeft geen religieus geïnspireerde visie op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen die niet altijd ondersteund worden door de moderne (medische) wetenschap.

Ayurvedische massage wat doet het?


Voordelen van Ayurvedische massage zijn onder andere:

- Brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en
  stimuleert het zelfregulerend/ zelfherstellend vermogen van het lichaam.
- Ontspant de gewrichten en
  bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
- Activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop,
  regenereert en verlengt de levensduur.
- Draagt bij aan de bewustwording van het lichaam en
  verlicht de spierspanning.
- Vergroot de sensuele uitstraling,
  reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest.

De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur. De Ayurveda geeft een eigen betekenis aan het begrip energie, die aanwezig is in de geest en in de gehele kosmos. De Ayurveda is een holistische benadering, die voortkomt uit oude tradities en uitgaat van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte). Zij probeert deze onevenwichtigheid te herstellen of te voorkomen door de 'energieën' in lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Dit gebeurt met gebruikmaking van de inzichten rond de werking van de drie doshas, Kapha - Pitta - Vata. Deze doshas vertegenwoordigen met elkaar alle basiselementen; aarde, water, vuur, lucht en ether.


Ayurvedische massage wat is het?

De Ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (drukpunten uit de ayurveda). Ayurvedische Massage is verder een zachte energetische massage op de huid.
Men maakt gebruikt van geurige en aangepaste oliën die zijn samengesteld in overeenstemming met de situatie en de persoonlijkheid van de behandelde. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt.
Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra's). De massage brengt meer vitale energie en helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

We gebruiken bij de ayurvedische massage olie die behandeld is met medicinale kruiden. Er zijn vele technieken om het lichaam op te warmen en om spanningen los te maken. Het lichaam wordt soepeler en de energie neemt toe. De combinatie van massage technieken, ayurvedische olie en een massage die aangepast is op het lichaamstype zorgt ervoor dat u helemaal in balans komt.

Bij de Ayurvedische Massage gebruiken we zoals gezegd een warme kruidenolie. Wij vragen u daarom er rekening mee te houden dat er olie op het ondergoed kan komen. Het is dus beter niet uw duurste onderkleding aan te trekken bij deze massage! Bij de hoofdmassage moet u er rekening mee houden dat er olie in het haar komt. Neem altijd een handdoek mee om na afloop over de hoofdsteun van uw auto te leggen, dit voorkomt vlekken in de bekleding.


Lees de ervaringen van onze klanten


Maak eens een afspraak