Reiki – Universele Levenskracht

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen.
Een vorm van handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert uitsluitend en alleen als doorgeefluik.

Reiki hoe werkt het?


Het is de ontvanger van de Reiki energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen.
De positieve bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten kan het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen.
Andersom werkt het ook, als uw emotionele lichaam zich goed voelt dan zal uw lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal.
Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in uzelf, maar ook bij alles wat u doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op uw hele omgeving.
Ieder mens heeft de kracht in zich deze energie te gebruiken en te geven. Want waar gaan uw handen naar toe gaan als uw kind gevallen is? Naar de pijnlijke plek!
U hoeft hiervoor geen kennis van zaken te hebben, dit is een aangeboren gave, en ieder levend wezen bezit deze gave.


Reiki wat is het?


Mikao Usui gaf de Japanse naam aan universele levensenergie. Niet om iets nieuws te creëren, maar om uitdrukking te geven aan de vorm waarin hij deze universele levensenergie aan de wereld wilde presenteren. Ook hij kende de andere aloude en cultuurbepaalde omschrijvingen van deze energie: zoals, Ki, Chi, Prana, Kundalini, Yin/Yang, Life Force.
De toepassing van universele energie van Mikao Usui vind u terug in de vorm the Usui System of Reiki Healing, een heelmethode die u kunt herkennen door de vormen waarin het wordt toegepast: handoplegging, afstandsbehandelingen met gebruikmaking van symbolen inwijdingen in de verschillende graden (1e, 2e en de Master graad). Wat Reiki of de universele levensenergie is, valt niet of nauwelijks te verklaren.
"Omdat wij ernaar kijken en niet zien, wordt het onzichtbaar genoemd.
Omdat wij ernaar luisteren en niet horen, wordt het onhoorbaar genoemd.
Omdat wij ernaar reiken en niet treffen, wordt het ontastbaar genoemd.
Omhoog geen schittering, geen duister bij de val.
eeuwig en oneindig, onnoembaar, gaat het terug naar waar niets en alles is.
Men noemt het vorm zonder vorm, beeld zonder iets.
Men noemt het onbepaald en ongrijpbaar.
Ga het tegemoet en u ziet geen voor, volg het en u ziet geen achter."
Tao Te Tjing
Bovenstaande vrije vertaling van de Tao geeft een beeld van hoe beeldloos het eigenlijk is en alle interpretaties zijn precies dat wat ze zijn: een poging een omschrijving te geven van iets wat niet te omschrijven is.
Pogingen om op wetenschappelijke manier Reiki te verklaren blijven pogingen.
Veel energievormen zijn onzichtbaar, onvoelbaar, b.v. grote delen van het lichtspectrum en geluid boven en onder een bepaalde trillingsfrequentie. Reiki valt niet onder deze vormen, hoewel het er wel vaak mee vergeleken wordt.
Een Reikibehandeling geeft een lekker gevoel, alsof u zit te genieten van de zon, een lekker briesje, de samengebalde energie van golven, bergen en vele andere natuurverschijnselen die indruk op ons maken.
De een ziet de energie (kleuren), voelt de energie (warmte/trillingen), de ander merkt daar niets van. De een heeft bewijs nodig, de ander heeft vertrouwen.

ARTofCARE het adres voor een Reiki behandeling of Inwijding door onze ervaren Reiki Meester.


Lees de ervaringen van onze klanten


Maak eens een afspraak