Sportmassage

Een Sportmassage is ideaal als blessure behandeling maar ook als preventieve behandeling. Het bevorderd de gezondheid van spier- en bindweefsel, het bewegingsbereik, de symmetrie, de balans en de houding. Sportmassage is er dus niet alleen voor de professionele sporter. Sportmassage voorkomt en behandeld, ook voor de recreatieve sporter en de “niet” sporter, problemen met het beweging’s apparaat.

De sportmassage is in principe voor iedereen.


Sportmassage heeft ook invloed op het welbevinden (“feeling-good-gevoel”). De gespannen spieren, een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld de stijve nek, komen meer tot rust. Iedereen heeft een druk leven, een moment voor uzelf is zeker een goed middel om het drukke bestaan beter aan te kunnen. Tenslotte kan de boog niet continue gespannen staan!

Voor sporters:
Sportmassage is een goede manier om u voor te bereiden op een prestatie. Het voert de afvalstoffen af, en stelt het lichaam in staat om optimaal te presteren. Sportmassage wordt voor een prestatie ingezet om het lichaam optimaal voor te bereiden, en na de prestatie om het lichaam tot rust te brengen en herstel te bevorderen. De massage helpt u ook beter mentaal te focussen.


Afvoeren van afvalstoffen

Sportmassage bewerkstelligt de afvoer van afvalstoffen in de spieren. Deze afvalstoffen kunnen ontstaan zijn door sport, andere grote inspanningen of voortdurende spanning bijvoorbeeld computer-werk of stress op het werk. De massage zal de vermoeidheid in de spieren laten afnemen.

Het voordeel van goed ontspannen:
Als u goed kunt ontspannen is het makkelijker met lichamelijke klachten om te gaan. Ongemakken als spierpijn, spanningshoofdpijn, en nekpijn kunnen met tijdige ontspanning verminderen of misschien wel verdwijnen.

Sportmassage omvat meer dan massage alleen:
De sportmasseur heeft ook kennis van tapen, bandageren, EHBSO, anatomie, fysiologie en verzorging. Kort samengevat zou de omschrijving sportverzorger meer juist zijn. U bent in goede handen bij ArtofCare dankzij een ACE erkent Sportmasseur


U vindt ons in het ACE kwaliteits register

Klik op het logo voor de pagina van ACE
Lees de ervaringen van onze klanten


Maak eens een afspraak