Behandeling bij burn-out en chronische vermoeidheid

Heeft u last van extreme vermoeidheid? Mensen die zich oververmoeid voelen kunnen zich vaak moeilijk concentreren. Ze zijn vaak snel afgeleid of vergeetachtig, hebben pijn in de nek, de schouders of hoofdpijn klachten. Ook zijn ze vaak prikkelbaar en gestrest.


Symptomen bij burn-out en chronische vermoeidheid


Burn out en hooggevoeligheid
Ongeveer 1 op de 5 mensen is hooggevoelig: prikkels komen extra bij hen binnen. Mensen met een burn out hebben vaak hard gewerkt, emoties onderdrukt en kunnen op een gegeven moment niet meer. Vaak zijn ze te moe om wat te doen, hebben ze een kort lontje of last van zwaarmoedigheid. Ook denken ze niet meer uit de burn out te kunnen komen. Hooggevoelige mensen kunnen deze klachten ten opzichte van 'niet hooggevoeligen' nog veel intenser ervaren. Daar komt bij dat ze vaak perfectionistisch zijn en alles in hun leven willen kunnen controleren en beinvloeden.
Mensen die zich oververmoeid voelen hebben vaak het gevoel dat hun lichaam hun in de steek laat. Dit kan frustrerend zijn, soms willen ze er tegen vechten, of tegen beter weten in doorzetten en maar doorgaan. Dit kan nog meer vermoeidheid veroorzaken, waardoor ze het gevoel van een vicieuze cirkel ervaren. Soms is er geen oorzaak voor vermoeidheid te vinden, zoals bij het Chronisch Vermoeidheidssyndroom, of is er sprake van een echte burn-out. Toch is het mogelijk om met vermoeidheid en bijbehorende klachten om te gaan en zelfs productiever te leren zijn. Waardoor iedereen die dingen kan gaan doen, die ze ook graag willen doen.

Behandeling van burn-out en chronische vermoeidheid

Wat is een burn out? De term burn-out werd in 1970 voor het eerst gebruikt. Vanuit de wetenschap zijn er nu diverse visies op wat burn-out is. Men noemt burn out vrij vertaald een toestand (of dreiging van) emotionele uitputting naar aanleiding van menselijke interactie. Je kunt echter zeggen dat iemand met een burn-out meestal extreem moe is, afstandelijk is tegenover het werk en/of collega’s, of het gevoel heeft buiten het lichaam of gedachten te staan. Ook presteert iemand vaak minder dan voorheen wat samen kan gaan met een gevoel van onzekerheid. Wij behandelen burn-out en chronische vermoeidheid klachten vanuit de holistische visie met Westerse en Chinese Reflexzone therapie. Onze praktijk heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met de behandeling van deze klachten.
Veel zorgverzekeraars vergoeden deze therapie, heeft u hierover vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wij zijn aangesloten bij het:
FAGT- Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten
RBCZ - beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.


Lees de ervaringen van onze klanten


Maak eens een afspraak