De Medisch Pedicure

Heeft u wel eens bedacht wat uw voeten voor u doen? Ze mogen best wat meer aandacht krijgen dan de dagelijkse douchebeurt.
Bovendien bevordert een beetje extra zorg een ontspannen gevoel. Met goede kousen, passende schoenen en regelmatig een scrub- en crèmebehandeling voorkomt u al problemen.
Maar u kunt veel meer doen: bezoek af en toe eens een pedicure!

Voetproblemen


Voetverzorging bij een pedicure begint met een zorgvuldige analyse, over bijvoorbeeld mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken. Vervolgens kiest zij voor een geschikte behandeling. Constateert zij problemen die buiten haar behandelingsmogelijkheden liggen, dan zal ze de cliënt doorverwijzen naar een andere behandelaar. Voetproblemen zijn onder meer droge voeten, blaren, overmatig eelt, ingegroeide teennagels, huidschimmels en nagelschimmels, likdoorns, voetwratten, kloven en vergroeiingen.
Deze zal de pedicure vrijwel altijd zelf kunnen behandelen.


Maak eens een afspraak


Risicogroepen

De bekende risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetes-, reuma- en spastische patiënten, maar ook ouderen, dementerenden en patienten met de ziekte van Parkinson.
Sporters en mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen.
Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.
De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid.
Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging.
Een gespecialiseerde Medisch pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig Medisch pedicure.

Gratis voetencheck

Door een gratis voetencheck kan men op een laagdrempelige wijze kennis maken met een goede voetverzorging en het werk van de Medisch pedicure.
Bij onze ProVoet gecertificeerde Medisch pedicure kunt u in overleg gebruik maken van een gratis voetencheck.
Dit is uiteraard geen complete behandeling. Tijdens een korte voetencheck (op afspraak) wordt de conditie van uw voeten bekeken en krijgt u advies over dagelijkse verzorging, preventie en eventuele behandeling van voetproblemen.


Voor de Provoet site